Wat koop je waar?

de stoffenkamer naaiatelier lanalotta naaiateliernaaimachinewinkel mechelen naaiatelierHet Naaiatelier dankt Fairy Tailors

 

 

 

 

 

Je bent ingeschreven en je kan komen naaien, leuk! Maar wat moet je meenemen en wat koop je best waar?

Dit is bij ons voor jullie ter beschikking:

LEWENSTEIN-Multilock-700de-lockmachine

brotherNV15

- Brother Innovis 15 naaimachines

- Lewenstein overlocks

- scharen, latten, lintmeters, tornmesjes, zoommeters,…

- patroonpapier krijgen wij gratis van Drukkercollectief De Wrikker, die de papieren van tussen hun offset-platen halen voor ons om te recycleren!

DW_logo_sponsor (1)

 

 

 

 

 

 Stof

Stof neem je zelf mee; wij verkopen er geen dus maak je keuze ergens in het wijde land of op internet. Koop ook kwaliteitsgaren in de kleur van je stof en als je een biaislint gebruikt ook garen in de kleur van het lint. Een paar tips:

- Fairy Tailors, www.fairytailors.be. Voor stoffen met een positief verhaal (Ecologische labels, Belgische designs, Europese producties, …). Klanten hebben 10%, vraag de code als je bent ingeschreven!

- De Stoffenkamer www.destoffenkamer.be. Klanten hebben 5%, vraag de code als je bent ingeschreven!

- Lana Lotta www.lanalotta.be. Klanten hebben 10%, vraag je code als je bent ingeschreven!

Naaimachines

Er zijn dus goede naaimachines voorzien in de les. Als je tijdens of na de workshop graag zelf een naaimachine wil kopen, raden we je Naaimachines Van Rooy in Mechelen aan. Je krijgt er als klant van Het Naaiatelier 10% op de het hele assortiment, plus een doos naaibenodigdheden twv 50 euro, en 5 jaar garantie in plaats van 3 jaar. Plus veel uitleg bij je keuze, mooie deal toch? Let wel: de 10% op de machines is op de prijs in de winkel, op hun webshop www.naaimachinewinkel.be is die 10% er al af.

Naaimachines Van Rooy, O.L.Vrouwstraat 66, 2800 Mechelen. www.vanrooymechelen.be

 

Lintjes

De meest voorkomende lintjes zijn biaislint en paspellint. Wat is nu wat?

Biaislint zijn schuin geknipte stroken stof waarvan de randen naar binnen worden gestreken. Je kan ze zelf maken o kopen bij speciaalzaken zoals Veritas of stoffenwinkels. Het is bedoeld om over de rand van een stuk te schuiven, zoals bijvoorbeeld aan de armsgaten van een jurk, onderaan een rok, of rond een placemat. Let op: je krijgt maar de helft van de breedte die je ziet in de winkel!

IMG_20150915_144156 IMG_20150915_144557

Paspellint is een strook stof waar een koordje is in vastgestikt. Het wordt enkel gebruikt om tussen twee lagen stof te laten ‘uitpiepen’ (je ziet enkel het verdikte deel waar het koordje in zit), zoals bijvoorbeeld tussen het boven- en onderpand van een jurk, tussen kraagdelen, enz. Je kan het dus nooit kopen ter afwerking van een buitenrand.

IMG_20150915_135336IMG_20150915_141107

Let op: gebruik bij elastische stof enkel speciaal rekbaar bias- en paspellint!